UDRUGA “NOVA KILA” UPOZORAVA: “Ilegalni deponiji u Splitu mogu ugroziti zdravlje građana, tražimo postavljanje video nadzora!”

"Bez kazni očito neće biti ni reda" - ističu u udruzi Nova Kila

Dopredsjednik IO Nova Kila, Željen Popadić, obratio se našoj redakciji s namjerom da javnost upozori na sve gore stanje s deponiranjem otpada u pojedinim splitskim kvartovima, a osobito na Kili.


Njegov dopis prenosimo u cijelosti i autentično:

“Svjedoci smo divljanja i ekocida u našem gradu i to doslovno u svakom kvartu. Svakih par stotina metara niču divlji deponiji te se u blizini kontejnera nerijetko nađe svakakvog ”blaga” koje naši sugrađani kao barbari razasipaju na ekološku štetu gradu, a time i na uštrb zdravlja susjeda. Odbačeno smeće je idealno skrovište raznim nametnicima, štakorima i širi neugodne mirise.

Nerijetko je prizor kako u redu od nekoliko kontejnera su puni oni koji su otvoreni, a zatvoreni kontejneri ostaju prazni. Jesu li Splićani stvarno postali toliko lijeni da im se neda ni podignuti poklopac kontejnera? Zar se ništa ne uči na primjeru Karepovca?

Mi kao udruga Nova Kila od gradskih vlasti tražimo aktivniji angažman u borbi protiv ilegalnih odlagača otpada, kao i redovitije obilaske i prikupljanje otpada jer ne želimo živjeti u Italiji nego u Hrvatskoj, u Splitu. Također, pozivamo i građane da sudjeluju u pravilnom i savjesnom odlaganju otpada. Također, tražimo postavljanje video nadzora na najkritičnijim točkama za ilegalno odlaganje otpada kao i kazne za počinitelje. Bez kazni nema ni reda, očito. Predlažemo čak i nagrade za savjesne građane koji prijavljuju ovakve barbare, i to iz fonda koji će puniti baš ti isti barbari.

Ako već se moramo gušiti u ovim vrućim mjesecima zbog Karepovca, ne moramo stvarati nove Karepovce po gradu. Imate primjera na Duilovu, u Plinarskoj, na Kili… Očuvajmo čistoću grada kako bi očuvali svoje zdravlje i zdravlje svoje djece.” – stoji u priopćenju udruge Nova Kila.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime