U zatvoru umro pritvorenik, uzrok smrti nije poznat

Na tijelu zatvorenika nisu zamijećeni tragovi nasilja, no točan uzrok smrti muškarca koji je preminuo u subotu znat će se nakon obdukcije

U Zatvoru u Zagrebu u subotu 1. svibnja preminuo je istražni zatvorenik kojem je istražni zatvor određen rješenjem Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.


Smrt su utvrdili su djelatnici Hitne medicinske pomoći, doznaje 24 sata iz Uprave za zatvorski sustav koja dodaje kako na tijelu nisu utvrđeni znakovi nasilja. O događaju je obaviještena i nadležna policijska postaja koja je, navode u Uredu, “poduzela zakonom propisane radnje.” Uzrok smrti istražnog zatvorenika bit će poznat nakon pribavljanja obdukcijskog nalaza.

Podsjećamo, ovo je peti zatvorenik koji je u posljednja četiri mjeseca umro u Remetincu. Zatvorenik Ivica R. (39) iz Lobora koji je u zatvor na izdržavanje kazne primljen dan ranije umro je 25. ožujka. U 7 sati nije bio na prebrojavanju zatvorenika, navodno mu je pozlilo i liječnica ekipe Hitne pomoći koja je pozvana mogla je samo konstatirati smrt.

Stjepan P. (79), zvani “Beli Konj” preminuo je 17. veljače u  bolnici. Bilo je to dan nakon preprate u Remetinec u koji je dospio zbog ponovnog posjedovanja i preprodaje kokaina, a nakon što mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sredinom siječnja preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36) navodno zbog zlouporabe heptanona dok su drugog zatvorenika, koji je zbog predoziranja pao u komu,  uspjeli spasiti. Lani na Badnjak u zatvoru je pozlilo Mirsadu Š.(27), koji je u izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih kaznenih djela, hitno je prevezen u bolnicu, no nakon dva dana je preminuo.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata zagrebački zatvor je prebukiran. U njemu je 800-tinjak zatvorenika i zatvorenica na koje pazi, više puta isticali su pravosudni policajci, premali broj ljudi. Kako nemaju dovoljno prostora nedavno su skladište adaptirali u ćeliju u kojoj je 19 zatvorenica koje imaju samo jedan čučavac.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime