11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije.

Riječ je o kontaktima sa dosad oboljelim osoba, a novoboljele osobe su sa područja Grada Zadra (4) , Grada Benkovca (1) te općina Sali (2), Bibinje (1), Sv.Filip i Jakov (1), Posedarje (1) i Galovac (1). Svi uzorci testirani jučer u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar su negativni, a danas se nastavlja testiranje dijela štićenika i djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana ukupno je testirano 195 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 802 osobe, a istekao je za 6375 stanovnika.

Od početka epidemije na području Zadarske županije oboljelo je 490 osoba, ozdravilo ih je 314 , preminule su 4 osobe, a u ovome trenutku na koronavirus pozitivne su 172 osobe.

U Šibensko-kninskoj županiji 9 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 9 je osoba pozitivno na koronavirus; pet osoba iz Knina, jedna iz Šibenika i Drniša te dvije osobe koje trenutno borave na području ŠK županije od kojih je jedna iz Brodsko-posavske županije a druga strani državljanin, Austrija.

Sedam osoba su kontakti već poznate oboljele osobe, a za dvije osobe epidemiološki izvidi su u tijeku. Većina oboljelih je mlađe životne dobi.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 84 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se 8 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 122 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 380 osoba koji su kontakti već poznatih oboljelih osoba.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime