Danas je u hotelu Olympia Sky u Vodicama otvoren skup pod nazivom „48 SATI“ – Susret gradonačelnika i poduzetnika, koji se u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika „Lider“ održava devetu godinu za redom.

Tristotinjak okupljenih sudionika iz cijele Hrvatske prigodnim riječima pozdravili su: glavni urednik „Lidera“ Miodrag Šajatović;  voditelj Grupe za javnu nabavu i EU fondove Hrvatskog Telekoma Igor Cerinski; predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Tomislav Vuić; gradonačelnica Grada Vodica dr. Nelka Tomić, kao  i šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk koji je kazao:

-U cilju stvaranja povoljnog poduzetničkog okruženja ulažemo u poduzetničku infrastrukturu i ljudske resurse zadužene za poticanje ulaganja u županijama, posebno kroz osnaživanje razvojnih agencija koje su ključne za povlačenje sredstava iz EU fondova. Tako su naša Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Centar kompetencija Alutech – ustanova za istraživanje i širenje znanja, samo od početka ove godine prijavili 24 projekta u vrijednosti od preko 83 milijuna kuna. Od toga su četiri već ocijenjena te je osigurano 30,6 milijuna kuna za realizaciju poduzetničkih projekata i projekata od šireg društvenog značaja.- istaknuo je Goran Pauk.

Susret je otvorio predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, istaknuvši kako su glavne teme ovog dvodnevnog skupa razvoj turizma, zaštita okoliša  i pitanje smjera u kojem ide lokalna samouprava u vremenu koje slijedi.

Deveti Susret gradonačelnika i poduzetnika okupio je tristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske, a na početku prvog dana skupa predstavljeni su uspješni projekti grada domaćina. Cilj skupa je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja jedinica lokalne samouprave te predstaviti uspješne primjere i iskustava u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

  


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0