U utorak, 29. listopada u Galeriji Kluba Kocka gostuje Čvorište. S početkom u 20 sati predstavit će se kustoski projekt Marka Gutića Mižimakova koji je zamišljen kao kao višekratna publikacija u obliku vritualnog izložbenog prostora, uz prostorno-vremensku inačicu u formatu raznovrsnih programa u prostorima GMK, Zagreb, s naglaskom na hibridne, procesne, intermedijske i eksperimentalne prakse. Uz predstavljanje časopisa, Čvorište u Split dovodi umjetnicu Karen Nhea Nielsen s izvedbom “Kao nešto lijepo i obično, kao nešto pomalo mučno”.

Projekt Čvorište (The Hub) je zamišljen kao višekratna publikacija u obliku vritualnog izložbenog prostora, uz prostorno-vremensku inačicu u formatu raznovrsnih programa u prostorima GMK (Zagreb) s naglaskom na hibridne, procesne, intermedijske i eksperimentalne prakse.

Kuriranje temata Čvorišta odvija se otvorenim pozivom no uključuje i unaprijed pozvane, realizirane i/ili zamišljene radove. U suradnji s kolektivom queerANarchive realizira se splitska prezentacija časopisa te gostovanje umjetnice Karen Nhea Nielsen s izvedbom “Kao nešto lijepo i obično, kao nešto pomalo mučno” u Galeriji Kocka u Domu mladih, Split.

Počevši od ideje da mi uvijek moramo sadržavati više od jednog, a da pritom nismo ograničeni na dva, istražujemo odnos prema pojmu mi. Donoseći različite materijale i vježbe iz raznih izvora, gradimo kolektivnu arhivu misli, procesa, tekstova i pokreta koluminirajući prezentacijom u obliku izvedbe u Galeriji Kocka.

Karen Nhea Nielsen je vizualna umjetnica, performerica i velika kolekcionarka bilješki, citata, misli i situacija koje joj se neprestano ponavljaju u glavi: a onda sam rekla, a onda si rekao, a onda sam ga pogledala u oči i rekla Ne. Stoga njeni su nastupi često dugi govori, recitacije vlastitih tekstova koje sama ili u suradnji s kolegama i prijateljima obrađuje, uči na pamet i izvodi. U mješavini humora i gnjeva Karen Nhea Nielsen oslovljava višesmislene odnose prema institucijama, procesima i ljudima. Osim toga, ima fascinaciju zečevima. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime