U tri županije u škole se vraćaju svi osnovci i maturanti

Tri hrvatske županije donijele su odluku o nastavi u drugom polugodištu. U sve tri se svi osnovci vraćaju u škole, kao i maturanti.


Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren donio je odluku o modelu izvođenja nastave u drugom polugodištu. Kontaktnoj nastavi vraćaju se svi učenici osnovnih škola i svih završnih razreda srednjih škola. Iz ureda župana Korena priopćeno je da je odluku donio nakon jučerašnjih konzultacija s ministrom Radovanom Fuchsom i ostalim županima, piše Index.


“Prihvatio je prijedlog ministra za koji je suglasna većina župana”, stoji u priopćenju.

“Nastava će započeti u ponedjeljak, 1. veljače, a u kontaktnom obliku će se, uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, odvijati u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede”, objašnjava se dalje.

“S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji”, navodi se u priopćenju.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Osnovci i maturanti vraćaju se u škole

Učenici osnovnih škola i maturanti s područja Bjelovarsko-bilogorske županije vraćaju se u škole, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole nastavu pratiti online još dva tjedna, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite BBŽ-a.

“Jučer smo održali sjednicu na kojoj smo donijeli odluku koju ćemo proslijediti Ministarstvu. Kada govorimo o školama, onda želim naglasiti da očekujemo povratak svih učenika osnovnih škola u školske klupe od 1. veljače”, rekao je župan Damir Bajs.Dodao je da će se omogućiti da, uz maturante koji polaze četverogodišnju školu, na redovnu nastavu krenu i učenici završnih razreda trogodišnjih škola.

“To znači da samo oni koji nisu maturanti još barem dva tjedna pohađaju online nastavu”, objasnio je župan te dodao da je odluka donesena nakon razgovora s predstavnicima škola, resornog ministarstva i epidemiologa.U Primorsko-goranskoj osnovci i maturanti u školama

U osnovnim školama Primorsko-goranske županije nastava će se od 1. do 12. veljače odvijati u školama, osim u OŠ Viškovo, gdje će biti mješovita nastava, a u srednjim školama bit će na daljinu, osim za maturante, učenike na praksi i u umjetničkim školama, koji će nastavu imati u školi.

“Prema odluci, od 1. veljače do 12. veljače u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati prema modelu A (nastava u školi), osim u Osnovnoj školi “Sveti Matej” u Viškovu, koja će provoditi nastavu prema Modelu B (mješoviti oblik nastave – dijelom u školi, dijelom na daljinu)”, navode iz PGŽ-a.

“Od 1. veljače do 12. veljače u srednjim školama nastava će se provoditi prema Modelu C (nastava na daljinu), osim učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava), koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi)”, stoji u priopćenju.

Odluku o organizaciji nastave na području Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina donio je na temelju zaključka županijskog Stožera civilne zaštite, koji je, pak, donesen na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je županija osnivač i ravnatelja srednjih škola te uz mišljenje Epidemiološkog odjela županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
4
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime