U posljednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 4050 osoba, njih 287 bilo je pozitivno. Preminulo je 11 osoba.

Prema posljednjim podacima, na respiratorima se trenutno nalazi 144 pacijenta, piše Index.

Tijekom prijepodneva objavljeno je da su četiri osobe preminule u Nišu, tri u Novom Pazaru, jedna u Vranju, a da je i dalje najteže stanje u Beogradu gdje više gotovo da i nema slobodnih bolničkih kreveta, ali i u Šapcu koji ima najviše ljudi u samoizolaciji.

Epidemiolog dr. Predrag Kon rekao je danas da postoji mogućnost uvođenja izvanrednih mjera ako se nastavi tendencija rasta broja zaraženih i izrazio nadu da do toga neće doći.

“Mi nemamo baš mnogo izlaza u daljem povećanju aktivnosti, nemamo drugog načina nego da se zatvorimo, hoće li to biti izvanredno stanje ili izvanredne mjere, to je već pitanje. Ja se nadam da neće biti potrebe za tim, mada i dalje imamo povećanje”, rekao je Kon.

Prema njegovim riječima, stanje će biti posebno epidemiološki loše ako dođe do situacije jedan oboljeli na 1000 stanovnika i ocijenio da je situacija u Beogradu gora nego što je bila u travnju, piše Index.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime