U splitskoj bolnici cijepilo se gotovo 30 posto djelatnika, ravnatelj Meštrović: “Odaziv je najbolji moguć”

Odaziv je jako velikPred zgradom KBC-a Split održana je danas konferencija za medije na kojoj su o cijepljenju u splitskoj bolnici govorili dr. Ante Punda, predsjednik Stručnog vijeća KBC-a Split, i dr. Julije Meštrović, ravnatelj splitske bolnice.

“Danas smo imali sjednicu Stručnoga vijeća. Sa zadovoljstvom moram reći da su se svi članovi Stručnog vijeća cijepili, jedino nisu oni koji su tijekom prosinca ili siječnja preboljeli Covid-19. Oni će se u narednom razdoblju cijepiti”, kazao je dr. Punda.

“Epidemiološke mjere dale su bolje rezultate, procijepljenost također, ponašanje naših građana također, i ako svi skupa budemo odgovorni doći ćemo do cilja, da imamo manji postotak oboljelih, da imamo bolje rezultate i da se u dogledno vrijeme vratimo normalnom životu”, kazao je.

U KBC-u Split cijepljena su 1.082 djelatnika, što je oko 28.5 posto.

“Svi ljudi koji su na prvoj crti obrane su bili prioritet, ali svi djelatnici KBC-a Split su pozvani i mogu se cijepiti. Cijepili smo 435 liječnika, 318 medicijnskih sestara, ostatak je pomoćno osoblje”, kazao je.Kako je kazao, brojka je respektabilna.

“Ja sam prezadovoljan ovim brojem jer se u početku govorilo kako je zanimanje za cjepivo u splitskoj bolnici malo. Odaziv je najbolji moguć. Prvo su cijepljeni oni koji rade u COVID centru, poslije mi ostali, radilo se brzo, puno, naša epidemiološka služba je radila odličan posao, odaziv je odličan. Sad se prima druga doza, svi koji žele tek će doći na red, jako je visok broj i visoka motivacija”, kazao je ravnatelj Meštrović. 

“U ovom trenutku u Hrvatskoj stanje je jako dobro, moramo se nastaviti pridržavati mjera, očito je da imamo dobre rezultate, broj hospitaliziranih se smanjuje, lakše je raditi, imamo mogućnosti posvetiti se ostalim pacijentima”, kazao je ravnatelj.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime