U Sisačkoj biskupiji od potresa stradalo 76 sakralnih objekata

Crvenu oznaku nosi i sedam župnih kuća i samostana, a žutu njih šest


Od prvog razornog potresa 29. prosinca prošle godine do danas na Području Sisačke biskupije stradalo je 76 sakralnih objekata i župnih kuća.


Prema posljednjoj evidenciji, priopćeno je iz Sisačke biskupije, srušenih ili teško oštećenih crkava s crvenom oznakom je 17, vrlo oštećenih crkava sa žutom oznakom je 15, a djelomično oštećenih je sedam. Crvenu oznaku nosi i sedam župnih kuća i samostana, a žutu njih šest. Također su srušene ili oštećene i 24 kapele.

Srušene ili teško oštećene crkve su Katedrala u Sisku, župne crkve u Gori, Kravarskom, Maloj Gorici, Maloj Solini, Odri Sisačkoj, Selima, Žažini, Dubrancu, Pisarovinskoj Jamnici, Bučici, Hrastovici, Komarevu, Kratečkom, Pokupskom, Starom Farkašiću i crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku.

Veoma oštećene crkve sa žutom oznakom su Bobovcu (župa Sunja), Divuši, Donjoj Kupčini, Gornjoj Jelenskoj, Hrvatskom Čuntiću, Gušću, Lijevom Dubrovčaku, Maji, Martinskoj Vesi, Pešćenici, Petrinji, Posavskim Bregima, Šišincu, Ivanić-Gradu i Viduševcu.

Djelomično oštećene crkve su u Glini, Gojlu (župa Ilova), Oborovu, Šišljaviću, Veleševcu i u Velikoj Ludini.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime