Danas je u prostorijama Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku predstavljen projekt “Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture – Adriatic Business Centar (ABC)”.

Projektom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj obnovit će se poslovna zgrada s vanjskim prostorom na prostoru bivše tvornice TLM-a. Zgrada ukupne površine od 1700m2 projektom će biti prenamijenjena u moderni poslovni centar u kojem će se i poduzetnicima i regionalnim dionicima (gradovima i općinama) pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja te pripreme i provedbe projekata.

Poseban naglasak stavit će se na aktivnosti podrške privlačenja investicija te brendiranje i marketinško pozicioniranje poduzetnika, kao i gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji.
Adriatic Business Center-ABC će sadržavati 30 potpuno opremljenih ureda, četiri studija za audiovizualnu i post produkciju, dizajn i  marketing, zajednički radni prostor za 50-ak poduzetnika, te multifunkcionalnu dvoranu za različite tipove događanja.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima: Šibensko-kninskom županijom; Razvojnom agencijom Istarske županije – IDA d.o.o.; Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci – STEP RI d.o.o. te suradnicima HGK Šibenik i Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu kazati da Šibensko-kninska županija kao službeni partner od samog počeka aktivno sudjeluje i u potpunosti podržava ovaj projekt. Putem ovakvih projekata direktno pomažemo svim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji kojima je podrška potrebna u domeni poduzetništva, marketinga i privlačenja investicija te na taj način osnažujemo znanje i vještine za njihovo pozicioniranje u kompetitivnom europskom i svjetskom okruženju i tržištu.- istaknuo je župan Goran Pauk u pozdravnom govoru na predstavljanju projekta koji je okupio predstavnike jedinica lokalne samouprave i poduzetnike s prostora Šibensko-kninske županije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0