Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, na nacionalnoj i lokalnim razinama govori o knjizi, promiče čitanje te organizira brojne programe za sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi, uz moto “U ritmu čitanja”.

Splitske knjižnice pripremile su bogat program s preko 50 događanja, a više o njemu kazala je voditeljica književnih programa Vesna Jukić Oštrek.

– Izdvojila bih više promocija novih knjiga, ali i cijeli niz izložbi, radionica, pričaonica. Imamo čak i četiri putopisne tribine. Također bih izdvojila suradnju s dvije udruge i to Dante Aligherie koja organizira dva predavanja u “Tjednu talijanske kulture i jezika” te Francuskom alijansom Split  koja će za završnicu Mjeseca knjige organizirati koncert “Prijatelja francuske šansone” i predavanje “Slavuji hrvatske i francuske šansone” – najavila je Jukić Oštrek.

Naglašava da se i ove, baš kao i prethodne godine, nije zaboravilo na one najmlađe.

– Naša ravnateljica Grozdana Ribičić i ove je godine omogućila besplatan upis za prvaše i to osnovnih i srednjih škola. Šteta je da djeca ne iskoriste tu priliku i postanu članovi – poziva Jukić Oštrek.

Istaknula je i jedan kuriozitet koji se našao u programu mjeseca knjige, a to je obilježavanje 20 godina postojanja Ekološkog društva Picigin Bačvice.

Detaljan program događanja u Mjesecu knjige pogledajte u prilogu.

Popis_MHK_2019


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime