Samo u prva dva mjeseca ove godine članovi JVP Imotski intervenirali su čak 120 puta u gašenje što većih,što manjih požara. Kada se usporedi da je u istom razdoblju prošle godine bilo samo četrdesetak intervencija, a da je tijekom cijele 2018. godine bilo 246 intervencija u gašenju požara, vidi se nevjerojatna razlika.

Samo tijekom veljače bilo je čak 70 intervencija. I pored upozorenja i pored oštrijeg zakona o zabrani paljenja vatre na otvorenom,očito da nije ništa od toga palo na plodno tlo.

Foto: Vatrogasci Makarska

Iz Policijske uprave Splitsko dalmatinske dobili smo izvješće da je do sada otkriveno pet osoba s područja Imotske krajine za koje se sumnja da su sudjelovale u podmetanju požara, a koje su detektirali djelatnici PGP Imotski. Oni će sukladno zakonu biti i kažnjeni.

No, njihova intervencija od 20.veljače kada je oko 13,50 sati kod jezera Galipovac u općini Lokvičići izbio požar na otvorenom, svakako je vrlo zanimljiva. Dolaskom na teren djelatnici PGP Imotski, kako doznajemo iz glasnogovorništva Policijske uprave, uočili su potencijalnog podmetača požara. Požar je zahvatio javnu površinu od 15 x 10 metara.

Neslužbeno doznajemo da je počinitelj vezan uz rad vatrogasnih djelatnosti. Protiv njega bit će podnesene prekršajne prijave u skladu za zakonskim odredbama, javlja Radio Imotski.

Također iz policije, ali i iz JVP-a Imotski još jednom upozoravaju građane da ne pale vatru na otvorenom,te da se za takve radnje,ako su neophodne obvezno prije jave vatrogasnim službama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime