Novi belgijski test koji u samo 15 minuta može detektirati koronavirus (Covid-19) certificiran je za prodaju i distribuciju, izvijestio je RTBF tijekom srijede, piše Brussel Times.

Ovaj test može otkriti antigene koronavirusa i to iz daha pacijenta!

Test je razvio Coris BioConcept u suradnji s laboratorijem bolničkog Sveučilišta iz Bruxellesa (LHUB-ULB) i drugim partnerima, uključujući Sveučilište u Liègeu i Nacionalnim referentnim centrom za respiratorne bolesti.

Proteklog vikenda testirano je 250 pacijenata u tri belgijske bolnice (CHU Saint-Pierre, bolnica Erasmus i Sveučilišna bolnica u Liègeu). Za sedam od deset pacijenata koji su imali visoku razinu virusa koronavirusa, brzim testom otkriven je koronavirus. Na temelju ovih rezultata, Federalna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (AFMPS) objavila je dozvolu za prodaju i distribuciju testova.

Ova vijest stiže usred poziva različitih sektora i organizacija, uključujući domove za stare i volontere za beskućnike, da se osobito rizičnim skupinama omoguće opsežniji testovi, pošto trenutni režim testiranja ide presporo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime