Podijelite

Vatrogasna zajednica Grada Splita prenosi tužnu vijest da je nakon iznenadne i teške bolesti u 71. godini života preminuo Andrija Sinovčić,  predsjednik VZ Grada Splita i DVD-a Žrnovnica.

Andrija se rodio 30. travnja 1947. godine , a živio je i djelovao u Žrnovnici kraj Splita. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žrnovnica od 1981. godine u kojem je obnašao dužnost zapovjednika, tajnika, bio profesionalni zaposlenik Društva, a posljednjih 16 godina je bio Predsjednik DVD-a.

Uporedo, bio je član Zapovjedništva i Predsjedništva, te u više navrata je obnašao i dužnost zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Splita.

Od pristupanja u Društvo Andrija je živio vatrogastvo kroz sve oblike vatrogasnih aktivnosti, a posljednje godine života posvetio je značajnom unaprjeđenju dobrovoljnog vatrogastva na području Grada Splita.

Posljednji ispraćaj dragog nam Andrije upriličit će se u ponedjeljak 22. svibnja 2017. godine na mjesnom groblju u Žrnovnici s početkom u 16:30. sati

Molimo sve kolege vatrogasce koji planiraju doći na posljednji ispraćaj dragog nam Andrije da dođu u svečanim vatrogasnim odorama, ističe Vatrogasna zajednica Grada Splita.

Neka mu je vječna slava i Hvala!Podijelite