U Pločama svečano obilježena 27. obljetnica Hrvatske ratne mornarice

U Gradskoj luci u Pločama je održana središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice, a svečanosti su nazočili predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH ujedno potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i državni tajnik Ivan Vukić, načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov, pomoćnici i savjetnici ministra obrane i zapovjednici grana i postrojbi OS RH, zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević i drugi gosti.


Nakon pregleda svečanog postroja čestitke na 27. obljetnici pripadnicima HRM uputila je predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović istaknuvši kako Hrvatska ratna mornarica ponosno nastavlja dugu tradiciju hrvatskog pomorstva.

– Hrvati su cijelu svoju povijest polagali u razvoj mornarice, a na našem moru branili su se odavna hrvatski interesi – istaknula je Predsjednica podsjetivši na slavne dane 1991. godine, kada su pripadnici HRM-a pokazali hrabrost i nesalomljivi duh, kao i na obrambene vojne operacije vođene na ovom prostoru te je osobitu zahvalnost uputila hrvatskim braniteljima, pripadnicima HRM-a koji su za hrvatsku slobodu položili svoje živote.

Čestitavši pripadnicima HRM-a na njihovoj obljetnici ministar obrane Damir Krstičević je naglasio važnost povratka Hrvatskog vojnika u gradove, navodeći za primjer današnji povratak u vojarnu Ploče, koja nosi ime po slavnoj 116. brigadi Hrvatske vojske.– I u budućnosti ćemo slijediti ove primjere te će sve vojarne, vježbališta i dvorane nositi imena prema onima koji su nas svojim domoljubljem vodili do pobjeda, jer Domovinski rat je temelj Hrvatske, a naša je obveza čuvati uspomenu na njih – poručio je ministar Krstičević.Naglasio je i dobru povezanost i sinergiju lokalne zajednice i naroda s Hrvatskom vojskom u Pločama ističući:

– Hrvatski vojnik proizlazi iz naroda i njemu služi, a u sklopu obilježavanja 27. obljetnice HRM-a, Hrvatska vojska je, među ostalim, pomogla u uređenju gradske plaže u Pločama dajući doprinos razvoju ovoga grada – kazao je Krstičević.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime