Nakon istarskog, i međimurski Stožer civilne zaštite izdao je preporuku kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski pa ih učenici osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave nisu obvezni nositi.

U priopćenju se navodi da su sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama, te suglasnosti epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, izdali preporuku da nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. Naglasili da je važno u razredima osigurati preporučenu distancu među učenicima. Ukoliko se u nekoj školi dogodi obolijevanje učenika ili nastavnika, donosit će se posebne odluke za te pojedine škole, odnosno za pojedine razrede u toj školi.

Iz međimurskog Stožera civilne zaštite najavljuju da će ova preporuka biti na snazi do daljnjega, ukoliko se ne pogorša epidemiološka situacija.

Podsjetili su da u utorak, 15. rujna, završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio Međimurske županije donosio odluke o održavanju manifestacija na području županije. U nadolazećem razdoblju donošenje takvih odluka preuzet će županijski Stožer civilne zaštite.

Inače, nalazi svih jučer uzetih uzoraka u Međimurskoj županiji su negativni. Od 121 uzorka koji je uzet danas do 11 sati jedan je negativan, a ostali su u obradi.

Do sada je ukupno uzeto 4980 uzorka, a trenutno je u Međimurskoj županiji 18 aktivnih slučajeva zaraze, odnosno dva manje nego jučer. U samoizolaciji je 70 osoba, pozitivnih i njihovih kontakata, što je devet manje nego jučer.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime