U Osječko-baranjskoj županiji 11 umrlih, najviše u jednom danu

Inspektori i službenici civilne zaštite proveli su 73 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a u šest nadzora utvrdili su nepravilnosti


Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrlo je 11 osoba s područja Osječko-baranjske županije, najviše dosad u jednom danu, a potvrđena su 103 nova slučaja zaraze, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.


U zadnja 24 sata u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i Općoj županijskoj bolnici Našice umrlo je 11 osoba iz te županije starosti od 56 do 86 godina, koji su osim covida imali i druga oboljenja. Od početka epidemije u Županiji je od posljedica zaraze koronaviursom umrlo 311 osoba, u studenome 132, a dosad u prosincu 131 osoba, priopćili su iz Stožera.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testirana su ukupno 344 uzorka, s područja te Županije, od kojih je 103 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih osoba, njih 39, je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, a slijede Čepin i Našice, po šest te Beli Manastir, Đakovo i Valpovo, po pet, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih, navodi Stožer.

Na bolničkom liječenju je kupno 237 osoba oboljelih od covida-19, i to 172 u Kliničkom bolničkom centru Osijek , od kojih su 45 na respiratoru, dok je Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 65 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji je 2.758 osoba, a policija je, u protekla 24 sata, provjeravala 40 osoba kojima je određena mjera samoizolacije.

U 38 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući po dvije dojave građana, u Dalju i Čepinu, utvrđeno je kršenje te mjere, napominju u Stožeru.

Policijski službenici obavili su i 133 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Zbog nekorištenja ili nepropisnog korištenja zaštitne maske na području Našica sedam osoba je dobilo upozorenja.

Inspektori i službenici civilne zaštite proveli su 73 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a u šest nadzora utvrdili su nepravilnosti, za koje su izdali naloge za njihovo otklanjanje, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime