U nedjelju u 20 sati Zagrebački solisti otvaraju Muzički bijenale

Ovaj ključni festival suvremene glazbe proslavit će svoj 60. rođendan

Tradicionalni, 31. muzički biennale Zagreb službeno započinje u nedjelju, 18. travnja, a bogatim programom ovaj će ključni festival suvremene glazbe proslaviti svoj 60. rođendan i to u četiri festivalska bloka. Prvi blok odvija se pod nazivom ‘Furioso’!

U Hrvatskom glazbenom zavodu će se tako održati svečani koncert u nedjelju, 18. travnja s početkom u 20 sati i time službeno otvoriti prvi blok festivala. Zagrebački solisti će predstaviti nekoliko djela domaćih skladatelja. Praizvest će se djelo ‘Concerto scosso’ Gordana Tudora, a odsvirat će i ‘Koncertne improvizacije’ utemeljitelja MBZ-a Milka Kelemena, zatim Lirske varijacije Rubena Radice, ‘Perpetuum MobileStanka Horvata te ‘Dva stavka za gudače’ Frane Paraća.


Skladatelj Gordan Tudor istaknuo je kako je svoju skladbu ‘Concerto scosso’ posvetio stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Koncert će se prenositi uživo na 3. programu Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, kao i na platformi HRTi.

Koncert apsolvenata i studenata viših godina muzičke Akademije u Zagrebu održat će se u 18 sati također u HGZ-u, a na online koncertu u 22 sata će Black Page Orchestra praizvesti djela Alena i Nenada Sinkauza ‘Sinking Toilet Water Level’ te Ivane Kuljerić Bilić ‘Scarlet Woman Looking to the Left‘.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime