U Mečečanima se i dalje otvaraju rupe u tlu: Novih 13 uočeno u zadnjih nekoliko dana

Dosad je na tom području uočen 51 otvor, a u posljednjih nekoliko dana detektirano je 13 novih i to uglavnom na poljoprivrednim površinama


Područje pogođeno potresom, u petak su obišli predsjednik Stožera Civilne zaštite Tomo Medved i potpredsjednik Vlade RH. U razgovoru s stručnjacima razgovarali su o posljedicama potresa i naknadnom otvaranju rupa u tlu na području Mečenčana.


Dosad je na tom području uočen 51 otvor, a u posljednjih nekoliko dana detektirano je 13 novih i to uglavnom na poljoprivrednim površinama, javlja 24 sata.

No, najdublja poslijepotresna rupa, dubine oko 15 metara, nalazi se u neposrednoj blizini obiteljske kuće, izvijestili su stručnjaci sa zagrebačkog Geološkog instituta i Rudarsko-geološko-naftnog  fakulteta.

Zbog ovih naknadnih rupa, stručnjaci naglašavaju kako je ključno da se u idućih šest mjeseci ne poduzimaju nikakve aktivnosti u saniranju otvora u tlu.

– Pratit ćemo stanje i ako se uoči opasnost, a posebno u slučaju ugroze života ljudi, reagirat ćemo pravovremeno – istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera cilvilne zaštite Medved, piše 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime