Udruženje obrtnika Makarska, u suradnji s Gradom Makarska, po prvi put organizira Obrtničke dane u Makarskoj koji će se održati 11. i 12. listopada. U sklopu ove gastronomske manifestacije, koje makarsko Udruženje obrtnika organizira s ciljem promoviranja raznolikosti i bogatstva gastronomske ponude Lijepe naše, u subotu 12. listopada na Kačićevu trgu održat će se Večer obrtnika uz gastro i kulturno-zabavni program.

Gastro program za građane, koji uključuje prezentaciju specijaliteta udruženja obrtnika iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije, na rasporedu je od 19 do 21 sat. Od 20 sati posjetitelji će imati priliku pogledati modnu reviju Olje Luetić, talentirane makarske dizajnerice koja je svoju modnu kolekciju prošle godine predstavila i na londonskom fashion weeku te reviju frizura Udruženja obrtnika Makarska. Za glazbenu kulisu prve večeri obrtnika u Makarskoj pobrinut će se klapa Berulia.

Prema najavama organizatora, u gastro dijelu programa gostovat će 12 udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske pa će posjetitelji imati priliku kušati raznovrsne slavonske, zagorske i dalmatinske specijalitete.

– U petak je planirano okupljanje svih sudionika za koje organiziramo atraktivan izlet, a u večernjim satima imamo svečanu večeru u hotelu Park. Izuzetno nam je drago da će s nama biti i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji će nazočiti i glavnom događanju na Kačićevu trgu u subotu. Pozivamo sve obrtnike Makarske rivijere da nam se pridruže kao i sve građane koji će imati priliku kušati specijalitete iz različitih dijelova Hrvatske, pogledati dvije zanimljive revije i naravno, uživati u našoj klapi Berulia, poručio je predsjednik Udruženja obrtnika Makarska Stjepan Slišković.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime