U Kaštelima od početka godine broj turista veći za više od 30 posto

Od ukupnog broja gostiju u svibnju, a dolazaka je zabilježeno 3838, domaći gosti činili su 15 posto, dok je udio stranih gostiju iznosio 85 posto

Lijepe vijesti i u ovoj predsezoni stižu nam iz Turističke zajednice Kaštela, a govore o tome da je broj dolazaka turista u svibnju porastao u odnosu na isti mjesec prošle godine za 24,85 posto, a broj noćenja za 10,81 posto, dok se porast broja turista za svih pet mjeseci penje i na više od 30 posto, piše Portal Grada Kaštela.


Od ukupnog broja gostiju u svibnju, a dolazaka je zabilježeno 3838, domaći gosti činili su 15 posto, dok je udio stranih gostiju iznosio 85 posto.
Od ukupnog broja 12839 noćenja u svibnju,  15 posto ostvarili su gosti  iz Poljske, gosti iz Njemačke 9 posto, Finske i Francuske sa po 8 posto, Velike Britanije i BIH 7 posto, Norveške sa 5 posto i ostali u manjim postotcima.

Povećanje broja gostiju i noćenja zabilježeno je  i za period od siječnja do svibnja , Tako je tijekom pet mjeseci bilo 8040 dolazaka i 29720 noćenja, što je za 33,89 posto, odnosno 36,29 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
U navedenom razdoblju najviše noćenja također su ostvarili Poljaci, a potom gosti iz BIH, Njemačke, Finske, Francuske i drugi, Udio domaćih gostiju iznosio je 26 posto, a stranih 74 posto.

– Povećanje broja dolazaka i noćenja je značajno, iako smo očekivali povećanje s obzirom na broj novoregistriranih iznajmljivača koji i dalje raste. Za sada imamo evidentirano u komercijalnom smještaju oko 7000 kreveta od toga je približno 500 u hotelima, hostelima i planinarskom domu , a ostalo je u domaćinstvima.
Nekomercijalni smještaj i uži rod – službeno ne evidentiramo, iako i u ovom dijelu imamo više od tisuću kreveta.
Noćenja kod nautičara također službeno ne evidentiramo i nisu obuhvaćena ovom statistikom – kazala je Nada Maršić za kastela.org, direktorica kaštelanske Turističke zajednice.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0