Na kruzeru Diamond Princess koji je jučer stavljen u karantenu u luci u Yokohami ima šest Hrvata, potvrđeno je Indexu.

Kontaktirali su turističku agenciju koja je organizirala putovanje hrvatskih državljana na kruzeru u Japan. Potvrdili su kako se na brodu Diamond Princess nalazi šest Hrvata. Agencija je u kontaktu sa svima njima i oni se osjećaju dobro, nemaju simptome bolesti.

kruzer,koronavirus

Agencija je o svemu obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo je stupilo u kontakt s njima i o svemu je obaviješten tamošnji diplomatski ured. Sumnjive osobe su izolirane i brod je trenutno u karanteni te se čeka odluka brodara o daljnjim postupcima, piše Index.

– Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u Japanu zaprimilo potvrdu da se na kruzeru Diamond Princess nalazi šestero hrvatskih državljana. Veleposlanstvo RH u Japanu u kontaktu je s nadležnim tijelima Japana te će hrvatskim državljanima pružiti svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti – odgovorili su iz Ministarstva.

Inače, radi se o putovanju koje je trebalo trajati 19 dana. Polazak je bio 18. siječnja iz zračne luke Ljubljana.

Na kruzeru je ranije boravila osoba za koju se potvrdilo da ima koronavirus, a trenutno je na njemu desetak zaraženih osoba.

Pacijenti su s broda prevezeni u bolnicu, a 3700 putnika i članova posade ostaje u karanteni. Testovi su zatraženi za 273 osobe jer se sumnja da bi mogle biti zaražene.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime