U Istri je u proteklom 24-satnom razdoblju utvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirsom, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 357 uzoraka briseva od toga 182 za administrativne potrebe na Covid-19, od kojih je potvrđeno osam novozaraženih osoba, kaže se u priopćenju.

U tri slučaja radi se osobi iz samoizolacije, odnosno o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, dok se ostale zaražene osobe još epidemiološki obrađuje.

Zaražen je i austrijski državljanin, što se pokazalo nakon što je jučer testiran radi administrativnih potreba. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Izliječene su dvije osobe pa je trenutno u Istri 81 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 256 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji u srijedu je zabilježeno još sedam osoba novozaraženih koronavirusom, a svi su kontakti ranije zaraženih osoba, podaci su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Još su četiri osobe ozdravile od Covida 19 pa je sada u toj županiji aktivan ukupno 61 slučaj infekcije koronavirusom.

U županiji se testiranje na koronavirus obavlja na više lokacija, među ostalim i na kvarnerskim otocima, a sada se na dan testira ukupno oko 600 uzoraka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime