Trenutno je na području Imotske krajine 114 osoba u samoizolaciji i nisu zabilježeni nikakvi simptomi koji bi ukazivali na zarazu koronavirusom.
– Nekolicini osoba kojima je bila određena mjera samoizolacije ta je mjera istekla te im je, uz potvrdu, dopušten izlazak iz samoizolacije. Stanje na području Imotske krajine je i dalje pod kontrolom.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga poziva sve sugrađane (posebno studente i radnike) koji su u proteklo vrijeme boravili u sredinama u kojima je zabilježena zaraza COVID-19, unutar Republike Hrvatske, da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenom kretanju i socijalnom kontaktu te se u slučaju bilo kakve pojave simptoma zaraze (povišena temperatura, peckanje u grlu, kašalj) telefonom jave nadležnom liječniku kao i dežurnom epidemiologu. Obavještavaju se i svi koji dolaze iz okolnih zemalja da se strogo pridržavaju uputa o samoizolaciji i javljanja epidemiologu dobivenih prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku.

Podsjećamo i da je potrebno držati se pravila razmaka i ulaska maksimalno dviju osoba u zatvoreni prostor – priopćili su iz POU Imotski.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime