U Hrvatskoj 22 nova slučaja zaraze: Uvodi se samoizolacija za osobe iz Srbije, BiH, Kosova, obavezne maske u javnom prijevozu

Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je da se uvodi obvezna 14-dnevna samoizolacija za sve koji dolaze iz BiH, Republike Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije

Nacionalni stožer izvijestio je o novozaraženima. 22 nove zaražene osobe, ukupno je 2388 slučajeva. 73738 je testiranih, 645 u posljednja 24 sata. 18 osoba je u bolnici. 107 je i dalje mrtvih. Trenutno je aktivno 139 slučajeva.


Šef Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović najavio je da će se danas donijeti odluka o promjeni režima na granicama sa susjednim zemljama. Vjerojatno će se uvesti samoizolacija za sve koji dolaze iz tih zemalja.

Maja Grba Bujević iz Nacionalnog Stožera civilne zaštite izvijestila je kako su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata.

U Zagrebu je 11 slučajeva, u Osječko-baranjskoj županiji četiri, Istarskoj dva, te po jedan u Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj, Primorsko-goranskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, javlja Dnevnik.hr.

Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako se uvodi obvezna 14-dnevna samoizolacija za sve koji dolaze iz BiH, Republike Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ-a rekla je i da je uvjet da bi se te mjere ukinule značajan trend pada broja zaraženih u navedenim državama.


Od 25. lipnja, odnosno od četvrtka, uvodi se mjera obveznog nošenja medicinskih maski u sredstvima javnog prijevoza, a vozači neće smjeti krenuti dok svi unutar vozila neće imati maske na licima, rekao je Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić komentirala je navode o mogućem slabljenju virusa i rekla da se analize još rade i nema puno istraživanja, ali dodala da je situacija bolja nego na početku jer dosta oboljelih ima vrlo blage simptome i trenutačno nema pacijenata na respiratoru.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime