Danas je na groblju Lovrinac i u prostorima Hajduka, obilježeno 100., godina rođenja srebrnog olimpijca i nogometaša s najviše utakmica i golova za Hajduk (739 utakmica, 729 golova), legendarnog kapetana, trenera i dužnosnika Frane Matošića.

U jutarnjim satima brojni navijači, članovi obitelji, veterani, klupski dužnosnici, predstavnici Torcide i Našeg Hajduka, pohodili su njegovo posljednje počivalište na groblju Lovrinac, gdje su položeni vijenci i cvijeće.

U ime Hajduka vijenac je položio predsjednik Uprave Jasmin Huljaj, i Bogdan Kragić, Franin suigrač i jedini živi nogometaša iz šampionske generacije 1955. godine, dok je vijenac Torcide položio tajnik Toni Madunić.

Potom je u trofejnoj Sali Hajduka, otvorena vitrina s dresom, kopačkama, olimpijskom medaljom i ostalim artefaktima iz dugogodišnje karijere Frane Matošića.

Na početku se nazočnima obratio predsjednik Uprave Hajduka, Jasmin Huljaj, koji je istaknuo veličinu Frane Matošića u povijesti Hajduka te zahvalio obitelji posebno unuku Frani Spainu, što su odlučili da se Franini trofeji izlože u klupskoj trofejnoj Sali.

U ime veterana Hajduka, sjećanje na Franu Matošića, evocirao je bivši nogometaš Ante Ivković, koji je također naglasio da je šjor Frane, i kao igrač, ali i kao čovjek bio poseban. Isto tako u ime svih bivših nogometaša zahvalio je obitelji, posebno unuku Frani, što su odlučili da od danas trofeji Frane Matošića krase vitrine trofejne sale Hajduka.

Potom su skidanjem Hajdukove zastave s vitrine zajedničke je otkrili Jasmin Huljaj, Bogdan Kragić i Franin praunuk Duje Spain.

Nakon toga je predsjednik Huljaj, dresove s brojem 100., i natpisom F. Matošić, u znak sjećanja na današnji dan, uručio kćerkama pokojnog Frane, Katji Spain i Milojki Reić.

Inače pored Franinih kćeri svečanosti su nazočili i unuci Frane, Ksenija i Igor, praunuci, veliki broj članova obitelji i prijatelja.

Inače obilježavanje 100., godina rođenja Frane Matošića, privuklo je veliki interes javnosti, tako da su hodnici i trofejna sale Hajduka, bili pretijesni da prime sve koji su htjeli prisustvovati ovom svečanom činu.

Na samom kraju svečanosti nazočnima se obratio unuk legendarnog nogometaša i najvećeg kapetana u povijesti, Frane Spain, koji je u ime obitelji zahvalio svima što su se odazvali da uveličaju ovu svečanost, te tim činom iskazali koliko ime Frane Matošića i danas živi u navijačkom puku i u cijeloj Hajdučkoj obitelji.

Grad Split predstavljao je pročelnik Odjela za društvene djelatnosti prof. Mate Omazić, nazočila  je i Branka Bezić, voditeljica Ureda za iseljenike u Splitu, a pored predsjednika Huljaja, nazočili su i članovi Nadzornog odbora Marko Erceg i Denis Kosor, a prisustvovali su i brojni članovi Hajdukove obitelji: Ivan Katalinić, Ante Ivković, Bogdan Kragić, Ivo Bego, Siniša Fulgosi, Lukša Poklepović, Darko Butorović, Milo Nižetić, Vilson Džoni, Nenad Pralija, Vlatko Đolonga, Marino Lemešić, Stanko Mrduljaš, Mili Buterer, Stjepan Jukić Peladić, tajnik veterana Goran Brailo, zatim Ante Šećer, Miroslav Borozan, Petar Lovrić, Slavben Luštica sin legendarnog nogometaša i trenera Slavka Luštice, Majda Hlevnjak,  supruga pokojnog Ivice Bukle Hlevnjaka, tajnik Torcide Toni Madunić, predsjednik Udruge Naš Hajduk, Toni Baletić i brojni drugi…

Veliki dan za Hajduk koji se navedenim aktivnostima sjetio svog najvećeg sina, legendarnog Frane Matošića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime