Za nama je još jedan dan s više od 300 novih slučajeva zaraze koronavirusom – 312 novoboljelih i troje umrlih. Više od stotinu ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje se korona probila i na Odjel dječje hematoonkologije splitskoga KBC-a. Sve više županija traži od Nacionalnog stožera da im dopusti uvođenje strožih mjera, posebno za ograničavanje velikih okupljanja.

Pandemija bolesti Covid-19 u svijetu

● Brazil je u posljednja 24 sata zabilježio novih 758 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom, te 41,350 novih slučajeva zaraze, objavilo je brazilsko ministarstvo zdravstva.

● Kina je zabilježila devet novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih su svi uvezeni, što znači da rekordnih 14 dana zaredom nije bilo lokalno prenesenih novih slučajeva covida-19, objavila je nacionalna zdravstvena komisija.

● U svijetu je dosad zaraženo gotovo 25 milijuna ljudi. Sve je više oboljelih diljem Europe, ali jača i nezadovoljstvo zbog mjera kojima se pokušava suzbiti širenje virusa. Masovni prosvjed održan je u Berlinu, gdje je privedeno 300 ljudi, javlja HRT.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime