Čak jedan od svakih 30 maloljetnika u Hrvatskoj pije alkohol svaki dan, pa je HZJZ sa Ministarstvom zdravstva pokrenuo akciju sprječavanja alkoholiziranja i zaštite mladih.

Poražavajući podaci koje Zavod za javno zdravstvo s Ministarstvom zdravstva želi promijeniti preventivnom akcijom “Tko pije, taj plaća”, pokazuju da preko 3% maloljetnika pije alkohol svaki dan.

Po javnim površinama i školama lijepit će tako plakate, a u školama održavati kreativne radionice na kojima će ukazivati na štetnost alkohola.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin tvrdi kako smo prije pet godina bili među prvih tri, odnosno pet zemalja, u kojima se najviše pije– ovisno o dobi prema kojoj se određivalo. Istraživanje je to provedeno na razini od 45 zemalja.

– Sad je došlo do određenog pada pijenja u Hrvatskoj u odnosu na 2014., mi još podatke sa svim zemljama nemamo, bit ćemo još uvijek iznad prosjeka, među 20% zemalja u kojima se najviše pije, – kazala je za Dnevnik.hr Pavić Šimetin.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime