Na području Splitsko-dalmatinske županije u 2019. godini uloženo je 197 milijuna eura u turizam, pri čemu je grad Split najatraktivniji ulagačima. U njemu se gradi osam hotela sa četiri i pet zvjezdica koji bi prema najavama investitora trebali otvoriti vrata gostima u tijeku 2019./2020. godine.

Prve goste trebao bi ove godine primiti prvi u Hrvatskoj Marriott International s brendom Courtyard by Marriott koji će se otvoriti u Dalmacija Tower sa 190 soba i četiri apartmana, Hotel “Amphora Resort“ na Žnjanu sa ukupno 207 soba, izgrađen je paviljon “Radisson Blu Resorta” s 54 sobe i 15 apartmana. U nekadašnji hotel “Ambasador” na splitskoj rivi investira se  17 milijuna eura. Novi “Ambasador” imat će 101 sobu i apartman, a njegovo otvaranje najavljeno je za 2020. godinu. Na parceli smještenoj istočno od mosta koji spaja Gradsku luku Split i Bačvice gradi se “Vila Harmony” čija investicija je 32 milijuna kuna, pa će završetkom tih hotelskih investicija Split biti bogatiji za oko 1,5 tisuću novih vrhunskih postelja u hotelima.

TUI i Bluesun grade tri hotela na Braču

Nakon što je TUI kupio pola tučepskog hotela Jadran u vlasništvu Jake Andabaka, TUI i Bluesun hoteli putem svoje zajedničke tvrtke Punta Zlatarac Tučepi kupili su 32 hektara zemljišta na Braču u uvalama Tiha i Stiniva, gdje planiraju graditi luksuzni hotelski kompleks najviše kategorije. Hoteli Zlatni rat d.d. kao dio Bluesun Hotels & Resorts u suradnji s njemačkim turoperatorom TUI u Bolu planiraju investirati u 55 milijuna eura vrijedan projekt na mjestu hotela Borak gdje će izgraditi novi hotel kapaciteta 278 postelja pod nazivom Magic life koji će biti otvoren u svibnju 2020.

Valamar u Hotele Makarska u slijedećih pet godina planira uložiti 178 milijuna kuna u skladu s Valamar brend standardima.  1 KOMENTAR

  1. Pa da se proda nase lijepo more stranackim interesa, necemo vise dugo pjevati dalmatinske pjesme. Bolje bi bilo da sacuvamo hrvatske narodne parkove.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime