Podijelite

Izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka povodom osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Španoljskoj primili su danas šibenski gradonačelnik Željko Burić i šibensko-kninski župan Goran Pauk, piše ŠibenikIN

– U prvom redu čestitke na brončanoj medalji, sjajnoj prezentaciji Hrvatske, ali i na hrabrom i uljuđenom ponašanju, time je sjaj ove medalje veći. Sad je već postao običaj da svako sudjelovanje Hrvatske vaterpolske reprezentacije na natjecanjima znači uspjeh i medalju, a vjerujem da će se tako nastaviti i dalje te da će Ivica Tucak ući u povijest kao najuspješniji vaterpolski trener – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Župan Goran Pauk pridružio se čestitkama te naglasio kako Hrvatska svijetu pokazuje da je sportska velesila.

– Veselimo se uspjehu naših reprezentacija, a posebno je veselje kada je u nekoj od tih selekcija naš sugrađanin. Čestitam na ostvarenom odličju te mnogo uspjeha želim u budućnosti – izjavio je župan Pauk.

Izbornik brončanih ‘Barakuda“ Ivica Tucak zahvalio se na čestitkama te istaknuo kako će nastaviti s kontinuitetom ostvarivanja vrhunskih rezultata, piše ŠibenikIN.

– Ponosan sam što smo napravili još jedan veliki rezultat za vaterpolo i sport u Hrvatskoj. Prije svega ponosan sam na način kako smo to napravili, bez ijedne mrlje i incidenta. Koristim priliku da zahvalim i čestitam svim mojim momcima, stožeru te Hrvatskom vaterpolskom savezu – poručio je izbornik Tucak.

Ipak, glavna vijesdt primanja je da će najbolji svjetski vaterpolist Sandro Sukno početi opet igrati vaterpolo za otprilike tri mjeseca te sigurno za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu dogodine u Južnoj Koreji.

Sandro je bio na pregledima u Zadru i svi nalazi su dobri. Danas ću se i sastati s njim u Šibeniku da porazgovaramo o njegovom zdravstvenom stanju, ali čini se da je s njim sve u redu – rekao je Tucak na primanju kod gradonačelnika Šibenika Željka Burića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Podsjetimo, 27-godišnji Sandro Sukno u ožujku je operirao srce u SAD, zbog čega je na neko vrijeme morao odustati od vaterpola, a špekuliralo se da je to i kraj karijere kapetana vaterpolo reprezentacije. Problemi sa srcem uočeni su mu prije početka prošle vaterpolo sezone, a njegov tadašnji talijanski klub Pro Recco odmah je raskinuo ugovor s najboljim svjetskim igračem, piše ŠibenikIN.

 Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime