TUČA VELIČINE ORAHA Olujno nevrijeme pogodilo okolicu Vodica

Prema mjerenjima AMP-ova sa vodičkog područja glavnina sustava obrušila se na zapadni dio grada gdje je u kratko vrijeme palo gotovo 50 litara kiše po metru četvornome što je uzrokovalo pojavu bujica i plavljenje dijelova grada

Grmljavinski oblak kumulonimbus koji se razvio sredinom dana u šibenskom zaleđu dijelom je zahvatio i obalni dio županije od Šibenika do Pirovca pri čemu je u Vodicama donio jake pljuskove i obilne oborine praćene tučom! U okolici Vodica padala je tuča veličine oraha te je učinila znatnu štetu na poljoprivrednim kulturama.


Prema mjerenjima AMP-ova sa vodičkog područja glavnina sustava obrušila se na zapadni dio grada gdje je u kratko vrijeme palo gotovo 50 litara kiše po metru četvornome što je uzrokovalo pojavu bujica i plavljenje dijelova grada! Istodobno na istoku Vodica palo je gotovo 30 litara manje, oko 20 litara po metru četvornome, javljaju iz Šibenik metea .

Kiše, pljuskova i tuče praćenih grmljavinom bilo je i u dijelovima Šibenika i Zatona i to također lokalno obilnijih. Tako je primjerice u istočnim dijelovima grada palo oko 5, a na Šubićevcu za kratko vrijeme čak 18 litara kiše po metru četvornome.

Pljuskovi s grmljavinom zahvatili su i Pirovac gdje je izmjereno oko 11 litara kiše.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0