Američki predsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, cijeli dan ima povišenu temperaturu. Kako su potvrdili iz Bijele kuće, Trumpa će preseliti u nacionalnu vojnu bolnicu Walter Reid. Navodi se kako je to mjera predostrožnosti.

“Predsjednik Trump ostaje dobre volje, ima blage simptome i radi cijeli dan”, rekla je tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany.

“Trump će uskoro biti upućen u Medicinski centar Walter Reed – Zbog obilja opreza i na preporuku svojih liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkih ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana. Predsjednik Trump cijeni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dani”, rekla jh McEnany.

Iz Bijele kuće su poručili da neće biti prijenosa Trumpovih ovlasti. Istovremeno, pred Bijelu kuću je sletio predsjednički helikopter koji će američkog predsjednika prebaciti u bolnicu, prenosi Index.

Trum je oko 0:20 sati helikopterom poletio prema vojnoj bolnici. Bio je u odijelu i nosio je masku, a do helikoptera je sam hodao.

Nešto iza 0:30 Trump je Marine One helikopterom sletio pred vojnu bolnicu. Sam je izašao iz helikoptera i onda ušao u jedno od vozila koja je ga prevesti do kompleksa bolnice Walter Reed.

Trump je prethodno primio koktel antitijela koji je u kliničkim ispitivanjia, ali još nije službeno odobren, javlja AFP.

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za covod-19, rekao je Trumpov liječnik Sean Conley, dodajući da je Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja.

“Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami u vezi sa sljedećim najboljim koracima”, rekao je Conley.

Trump ima 74 godine, visok tlak i ulazi u grupu pretilih, što ga svrstava u rizičnu skupinu.

Podsjetimo, Trump je na Twitteru u petak rano ujutro objavio da je pozitivan na koronavirus, što je izvalo lavinu reakcija u cijelom svijetu. Pozitivna je i američka prva dama Melania Trump.

Iz Bijele kuće je priopćeno kako oboje imaju blage simptome.

Trumpov protukandidat Joe Biden nema koronavirus.

Što dosad znamo

  • Predsjednik Trump i prva dama Melania su pozitivni na koronavirus i u izolaciji su u Bijeloj kući.
  • Trump cijelo jutro ima vrućicu, potvrđeno je iz Bijele kuće
  • Prima eksperimentalno liječenje kontelom sintetičkih antitijela.
  • Preselit će ga u vojnu bonicu kao mjeru predostrožnosti, navodi se iz Bijele kuće.
  • Iz Bijele kuće i dalje tvrde da Trump ima blage simptome.
  • Američki potpredsjednik Mike Pence i njegova supruga su negativni.
  • Joe Biden, Trumpov protukandidat na predstojećim izborima, koji je s njim prije tri dana bio na debati, negativan je na koronavirus.
  • Trumpovi suradnici tvrde da i dalje naporno radi i da obavlja telefonske pozive, no on nije sudjelovao na predviđenom telefonskom sastanku o koronavirusu na kojem je umjesto njega sudjelovao potpredsjednik Pence.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime