Jučerašnje nevrijeme u Dalmaciji donijelo je brojne probleme zbog plime, valova, olujnog vjetra i obilnih oborina. Vremenske prilike su se u utorak smirile; vratilo se sunce, a vjetar je uglavnom sasvim oslabio.

Jučerašnje “divlje” more motiviralo je brojne fotografe da ovjekovječe snagu valova, a dosta splitskih fotografa odlučilo se na mitsku lokaciju Puntu Planku. To ne čudi jer je upravo Planka najisturenija točka dalmatinskog kopna prema otvorenom moru, pa su i valovi tu najveći. Ova se lokacija u pomorstvu naziva “razdjelnica vjetrova”.

Jučer smo objavili nekoliko fotogalerija koje su nastale na Punti Planka, no trogirski fotograf Antonio Miše odlučio je galeriju napraviti slikavajući analognom opremom! Fotografije je snimio na crno-bijelom i ručno razvijenom filmu!

– Analogna fotografija je izazov, fotografije na filmu jednostavno imaju tu “patinu” koju digitala nema. Fotografija na filmu je organska, ima svoju strukturu. Postoji u fizičkom obliku. S druge strane, digitala je odlična pa čak i presavršena u jednoj mjeri.

Greške na digitali se lako opraštaju, lako se sve popravi naknadno. Film s druge strane, treba staviti u aparat, pravilno eksponirati, pravilno razviti. Uz sve to riskiramo da ne oštetimo film u procesu – kazao nam je Miše.

Atraktivnu Mišinu fotogaleriju pogledajte u nastavku:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime