Jučer je, s početkom u 11 sati,  ispred Osnovne škole Majstora Radovana u Trogiru održana projektna aktivnost “Trogir – grad sretnih ulica”. Nositelj projekta “Ca je covik!?”, u sklopu kojeg je održana navedena projektna aktivnost, je Osnovna škola Majstora Radovana, a partneri u ovom projektu su Grad Trogir i Služba za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

U održavanju projektne aktivnosti sudjelovali su učenici 1. a i b, te učenici 2. a i b razreda sa svojim učiteljicama, koji su crtali po cesti zimske motive kredama u boji. Aktivnost se održala u suradnji s Policijskom postaja Trogir jer su prometni policajci zatvorili navedenu ulicu kako bi učenici mogli crtati u sigurnim uvjetima. Na ovaj način obilježavamo Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti te ukazujemo na alkoholizam kao važan javnozdravstveni problem. Kako je ovo već druga generacija učenika s kojom se provodi ista projektna aktivnost,  vjerujemo da će postati tradicionalna.

Nadalje, istog dana u  12 sati  u školi Majstora Radovana predstavljeni su ishodi projektnih aktivnosti provedenih tijekom proteklih godina.

Jedan od predstavljenih ishoda su teglice želja izrađene povodom obilježavanja Mjeseca mentalnog zdravlja u cilju poticanja pozitivnog razmišljanja kod učenika. Svaki razred napunio je svoju teglicu pozitivnim željama nematerijalnih vrijednosti što simbolizira „Zimnicu mentalnog zdravlja“

Također je predstavljen i kalendar za 2018. nastao korištenjem dječjih radova iz projektne aktivnosti “Tiramoli” u kojoj su sudjelovali učenici svih nižih razreda.

Predstavljanju ishoda projekta “Ca je covik!?” nazočili su Viktor Novak, dogradonačelnik grada Trogira, Roberta Matković ispred Službe za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ, te domaćini Zorana Brodarić ravnateljica škole i Jelena Plejić Senjanin, voditeljica projekta. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0