U subotu je u prepunoj Gradskoj loži u Trogiru, usprkos lošim vremenskim prilikama, predstavljena nova lokalna politička opcija – Građanska platforma Zajedno za Trogir.

Kako je navedeno na predstavljanju, Platforma okuplja političke stranke, građanske inicijative i nezavisne pojedince s područja grada Trogira. Koncept su osmislili Trogirani raznovrsnih profila, profesija, razmišljanja i dobnih skupina, ali s važnom zajedničkom poveznicom – ljubav prema rodnom gradu i želja za doprinosom pozitivnim promjenama.

Članovi Inicijativnog odbora su Marko Bakica, Dario Bukić, Petar Coce, Dominik Petar Čavka, Anamarija Duvančić, Miroslav Salapić, Ante Škrobica i Ivan Šustić. Najavljeno je kako će Platforma na lokalne izbore 2021. izaći kao nezavisna lista upravo radi stavljanja naglaska na kvalitetne ljude i ideje, a ne na stranačke iskaznice.

U ime Odbora, okupljenima su se obratili Ivan Šustić i Ante Škrobica.

Ivan Šustić: “Čvrsto vjerujem kako je sazrelo vrijeme za misao da je najveći osobni interes zapravo interes cjelokupne zajednice. Da danas pojedinac shvaća kako i on sam može prosperirati samo u uređenom društvu, društvu jednakih pravila. Kako mi kao pojedinci shvaćamo svoju ulogu i značaj u procesima koji se zbivaju oko nas i kako smo svjesni svoje pokretačke moći. A kada se na istom mjestu nađe ovoliko samosvjesnih, sposobnih i predanih pojedinaca, stvara se snaga koja može premještati i brda”, kazao je Šustić.

“Nakon današnjeg dana više ništa neće biti isto. Vrlo brzo će početi padati maske interesnim skupinama koje godinama kroje politiku, a svakih nekoliko godina po potrebi promijene boju stranačkog dresa. Onima koji se bogate na račun običnog radnika te krše zakone i pogoduju određenim lobijima nema mjesta u upravljačkim strukturama ovoga grada. Tko stoji iza nas? Iza nas stojite upravo vi – mladi i perspektivni ljudi koji su spremni svoje znanje, vrijeme i energiju staviti na raspolaganje u korist rodnog grada”, zaključio je Ante Škrobica.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime