Prosvjetni radnici velikom su većinom odbili Vladinu ponudu da im se plaće povećaju kroz dodatke od 3+1+1 posto i inzistiraju na povećanju koeficijenta. Premijer Andrej Plenković pozvao je sindikate obrazovanja na sastanak u Vladu. Sastanak je počeo u 16 sati, a nakon tri sata razgovora sastanak je završen bez konkretnog rješenja.

– Premijeru smo podnijeli rezultate referenduma, odluke tijela sindikata i način na koji možemo riješiti problem. Razgovarali smo i o nematerijalnim pravima, ubrzavanju realizacije akcijskog plana protiv nasilja, ubrzavanju Pravilnika zakona o inspekciji, o anonimnim prijavama.

Ključno pitanje bilo je pitanje rješavanja koeficijenata složenosti poslova u sustavnu obrazovanja. Nismo puno razgovarali, završili smo razgovore tako da ćemo dobiti odgovor. Ponude nije bilo na stolu – rekao je nakon sastanka Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Mihalinec je siguran da Vlada razumije situaciju, koja nije lagana nikome.

– Zaposleni su iskazali spremnost boriti se do kraja za svoje zahtjeve – dostizanje plaća, koeficijenta složenosti poslova, statusa, ponosa i digniteta koji se proširuje i kroz ostala nematerijalna prava, rekao je Mihalinec. Na pitanje je li zadovoljan, nije htio odgovoriti, kao ni na pitanje što je premijer ponudio. O zabrani štrajka nije se govorilo, kazao je.Predsjednica SHU-a Sanja Šprem je rekla da ne može uopće govoriti o zadovoljstvu.

– Bit ću zadovoljna kad premijer i Vlada RH usvoje ono što naši učitelji, naši zaposlenici u sustavu obrazovanja žele, a to je koeficijent složenosti poslova. U tom momentu ja mogu govoriti o svom zadovoljstvu, poručila je Sanja Šprem, javlja HRT.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime