Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske održan je u Osijeku od 29. svibnja do 2. lipnja, a Gradsko kazalište lutaka Split sudjelovalo je s predstavom Ljudmile Fedorove „Mali rakun“, u natjecateljskom dijelu programa, s još 12 predstava u konkurenciji.

Stručni žiri 27. SLUKA u sastavu Teodora Vigato, Nina Mitrović, Jasmina Pacek, Maja Lučić Vuković i Davor Bobić, dodijelio je tri nagrade predstavi „Mali rakun“ Gradskog kazališta lutaka Split: nagradu za sveukupnu likovnost predstave Aleksandri Kovalskaya, nagradu za scenografiju predstave Aleksandri Kovalskaya i nagradu za najbolju glumu-animaciju Petri Kovačić za ulogu Malog rakuna.

Predstava „Mali rakun“ premijerno je izvedena u ožujku ove godine. Uz nagrađenu Petru Kovačić u predstavi igraju Ivan Medić, Andrea Majica i Tvrtko Štajcer (u alternaciji Franjo Đaković), a u predstavi sudjeluju i Željana Cvitanović te Zdeslav Kukoč.

Na SLUKU je dodijeljeno i Priznanje za dugogodišnji rad u lutkarstvu glumici GKL-a Alin Antunović, te Povelja za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni Gradskom kazalištu lutaka Split!

Posljednja ovosezonska izvedba predstave „Mali rakun“ bit će 11. srpnja u GKL-u Split, u sklopu revije „Ljetno kazalište za djecu“, kada e predstava obilježiti jubilarnu 50. izvedbu od premijere u ožujku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime