U Splitu su se u utorak navečer dogodile dvije prometne nesreće. Prva se dogodila na križanju Ulice Domovinskog rata i Solinske ulice. Radilo se o naletu osobnog automobila na pješaka. Nije poznat stupanj njegovih ozljeda.

Druga se dogodila na križanju Ulice Domovinskog rata i Ulice Hrvatske mornarice. Prema prvim informacijama, život je izgubila pješakinja, a jedan je muškarac teško ozlijeđen te je vozilom hitne pomoći prebačen u KBC Split.

Policija nam je službeno kazala da su o ovoj prometnoj nesreći sudjelovala dva osobna automobila i dva pješaka. Jedna je osoba smrtno stradala, a druga je prebačena u splitsku bolnicu.

Promet je u potpunosti u blokadi, a o nesreći je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo. Policija moli očevice ovog događaja da se jave  u najbližu policijsku postaju ili da nazovu 192.

Na mjesto događaja stiglo je jako puno građana. Na terenu su policija i Hitna pomoć. Policija je zatvorila i dio Ulice Slobode, pa se vozačima preporučuje da večeras zaobiđu ovaj dio grada.

Čitatelji nam javljaju da je jedno vozilo najvjerojatnije prošlo kroz crveno svjetlo.