Lijepu trkačku nedjelju u Zagrebu prekinuo je tragičan događaj. Na 5. zagrebačkom polumaratonu po ulasku u cilj srušio se jedan od trkača te je preminuo nakon sat vremena. Naime, toliko su ga oživljavali djelatnici hitne pomoći, ali nije mu bilo pomoći, pišu 24 sata.

Kako saznaju Sportske novosti, riječ je o rekreativnom trkaču (43) koji je bio pri dnu ukupnog poretka, odnosno među posljednjima je ušao u cilj te nije bio član nijednog kluba.

Što se tiče samog maratona, do zadnjeg je trenutka bilo neizvjesno hoće li se isti održati zbog trenutne epidemiološke situacije, a 800 trkača krenulo je sa starta. U sklopu ove utrke održano je i Prvenstvo Balkana te Prvenstvo Hrvatske. Prvaci Balkana su Maksim Raileanu iz Moldavije u muškoj konkurenciji te Fatma Demir iz Turske u ženskoj, dok je naša Bojana Bjeljac završila kao drugoplasirana na prvenstvu Balkana.

Četvrtoplasirana je bila Matea Parlov Koštro što je Hrvatskoj donijelo ekipni naslov prvaka. U muškoj konkurenciji najbolji hrvatski predstavnik bio je Petar Bratulić na osmom mjestu u balkanskom poretku, a tim je vremenom osvojio naslov prvaka Hrvatske.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime