TRADICIJA SE NASTAVLJA Ove nedjelje ne propustite uspon 100 žena na vrh Mosora: Osvajaju se četiri vrha

Na svakom od uspona, bit će grupe od maksimalno 25 članica zbog poštivanja mjera, a u ponedjeljak se otvara izložba fotografija

Hrvatsko planinarsko društvo ”Mosor”, i ove godine, unatoč epidemiološkoj situaciji organizira uspon žena na vrhove Mosora.


DI SI BIJA ’90.-e? Pogledajte kako je izgledao uspon 100 žena na vrh Mosora prije točno 29 godina!

U skladu sa epidemiološkom situacijom, uspon 100 žena na vrhove Mosora će se povodom Međunarodnog dana žena održati u nedjelju, 7. ožujka.

Po uzoru na sličnu slovensku manifestaciju (100 žensk na Triglav), “Mosor” 1974. započinje organizaciju planinarske akcije 100 žena na vrh Mosora. Međutim, ove godine HPD Mosor organizira i dodatan događaj.

Mosoraši pozivaju sve zainteresirane na otvorenje izložbe arhivskih fotografija „100 žena na vrh Mosora“ u prostorijama društva u ponedjeljak 8. ožujka 2021., povodom međunarodnog Dana žena.


Debelo brdo, Ljubljan, Vickov stup i Veliki Kabal

”Stupili smo u kontakt sa starijim učesnicama koje su prisustvovale usponima davnih 1970.-ih, te snimili kratki film. Izložba se otvara u ponedjeljak, ali će biti otvorena do 1. svibnja 2021., a možete je pogledati u radnom vremenu tajništva (utorak 17-21 h; srijeda 13-21 h).”, rekla je za Dalmacija Danas Ivana Radonić, predsjednica HPD-a ”Mosor”.

Ovogodišnji uspon će se održati kroz četiri odvojena uspona na vrhove (Debelo brdo, Ljubljan, Vickov stup i Veliki Kabal) s različitim mjestom polaska i ograničenim brojem sudionica. Na svakom od uspona, bit će grupe od maksimalno 25 članica zbog poštivanja mjera. Kako naglašavaju iz društva, usponi su predviđeni za članove planinarskih društava zbog epidemiološke situacije.Moja reakcija na članak je...
Vau
21
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime