Torcida Trogir je priopćenjem reagirala na slučaj koji se dogodio na XIV. Memorijalnom malonogometnom turniru Pere Brešan – Jeva koji se odigrava u školskoj dvorani u Trogiru u organizaciji kluba navijača Torcide Trogir.

Prema pisanju portala Kastela.org, pred četvrtfinalnu utakmicu turnira kaštelanski futsal klub “Bonito” saznao je od organizatora da jedan njihov igrač ne smije nastupiti iz razloga jer u privatnom životu navija za Dinamo. Portal je naveo da je isti igrač uredno nastupio u prve dvije utakmice, dok mu za treću nije bilo ‘mjesta’ jer organizatori, kako kažu, prije „nisu znali“ za to.

U nastavku pročitajte današnje priopćenje Torcide Trogir:

“Povodom događaja tijekom 14-og Memorijalnog Malonogometnog Turnira Pere Brešan-Jeva kao organizatori se ograđujemo od svih napada na Torcidu Trogir. Podmetanje novinara i igrača FC Bonito je sramotno, novinari potenciraju netrepeljivost sjevera i juga i stvaraju medijski linč na cjelokupnu Torcidu.

Sramotno je kako nisu navedene pozitivne strane turnira na kojem je od osnutka do danas uplaćeno vise od 100 000 kn humanitarnih donacija.

“Navedeni igrač je odigrao dvije utakmice tijekom ovog turnira. Kako se radi o dječaku od 17 godina kojemu su upućene verbalne prijetnje s tribina od njegovih vršnjaka tijekom druge utakmice zamolili smo igrače FC Bonito radi neugodnih situacija, i sigurnosti maloljetnika da je najbolje da maloljetnik više ne nastupi na turniru da se ne bi dogodio fizički sukob u ili izvan sportske dvorane.Željeli smo da sve prođe bez incidenata jer je turnir humanitarnog karaktera. Igrači FC Bonito su se složili i kazali kako je to najbolje rješenje. Sutradan momčad FC Bonito je došla s navedenim maloljetnikom očito isprovocirati situaciju i ugroziti sigurnost svog prijatelja.

Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i diskriminacije.

Ovom prilikom želimo svim ljudima dobre volje sve najbolje i Sretnu Novu 2019. godinu.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime