Glazbena diva anđeoskog glasa Radojka Šverko gošća je rasprodanog gala koncerta Đanija Stipaničeva ‘To je tvoja zemlja’ koji nas u čast legendi Vici Vukovu očekuje u utorak, 5. veljače u 20 sati u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’. Ovoj Istrijanki čije izvedbe naprosto oduzimaju dah i ispunjavaju srca brojne publike diljem Hrvatske i svijeta, iznimna je čast biti dijelom glazbene gala večeri kojom se sjećamo bogatog stvaralaštva Vice Vukova.

– Vice i ja zajedno smo sudjelovali na brojnim nastupima, mnogo smo puta dijelili glazbene scene i pozornice. Posebno pamtim lakoću s kojom je Vice pjevao te je upravo to na mene ostavilo najveći dojam – ističe Radojka Šverko i dodaje:

– Vice Vukov uvijek je bio priznat u društvu kao veliki glazbenik što i danas potvrđuju uspomene na njegov neizostavan glazbeni opus. Kada danas slušam njegove snimke, pogotovo jer znam na koji su način te snimke tada nastajale, a to je bilo tako da glazbenik uđe u studio te otpjeva pjesmu od početka do kraja, ne prestajem se diviti.

Emocija koja je tada zabilježena u njegovom glasu i izričaju traje i danas. Tu je ta veličina Vice Vukova koji je među najvećim glazbenicima na našim prostorima – kaže Radojka Šverko.

Koncert ‘To je tvoja zemlja’ predvodit će Đani Stipaničev, a uz Radojku Šverko, na velikoj pozornici ‘Lisinskog’ ugostit će i Tomislava Bralića, klapu Ragusavecchia te posebnu gošću – Vicinu unuku Vitu Vukov. Prekrasno glazbeno putovanje upotpunit će orkestar Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

Koncert ‘To je tvoja zemlja’ održava se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, a tradicionalno ima i lijepu, humanitarnu notu. Povodom 52. obljetnice uspješnog rada, sav prihod od koncertnih ulaznica namijenjen je radu Lige i Zajednice pacijenata oboljelih od raka ‘Sveti Juraj’ koje okupljaju onkološke bolesnike s brojnim potrebama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime