Tko su najbolji sportaši Splita u 2020?

Momčadski sport u debeloj krizi, stižu li novi trofeji


Splitski savez športova tradicionalno priprema proglašenje za najbolje splitske sportaše u 2020. godini. Nagrađuju se najbolji sportaši u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolji treneri, klubovi, najperspektivniji sportaši kao i sportaši s invaliditetom. Komisija za nagrade i priznanja će odraditi svoje, a sama dodjela zakazana je za kraj siječnja ili početak veljače. Prijašnjih godina Savez je dodjelu organizirao u muzeju Hrvatskih arheoloških spomenika, ove godine ne vjerujemo da će se dogoditi isti scenarij. Andrija Polić, novi predsjednik SSŠ-a kratko nam je obrazložio trenutačno stanje i planove.
– Ne znamo još kako će dodjela ove godine izgledati ! Možda zbog epidemioloških mjera budemo morali sve odraditi u skromnim uvjetima u prostoru Saveza, a možda kao i svih proteklih godina na našoj razini. Svakako, nagrade će se podijeliti.
Kako bi komentirali prošlu sportsku godinu i uspjehe splitskih sportaša?
– Pa Hrvatski olimpijski odbor, kao i Sportske novosti već su priznanja splitskim sportašima i dodijelili. Momčadski sport na razini Grada nam je već dugo u krizi, ali jasno je tko se u prošloj godini izdvojio od ostalih. Posljednji rezultati ipak nagovještavaju bolja vremena, košarka primjerice. U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji prednjače borilački sportovi, dok u muškoj ono najbolje dolazi s mora. Perspektivnih uvijek ima, ove godine nagrađujemo i najbolje sportaše invalide.
Kako vidite sportsku 2021. za splitske sportaše?

– Najprije se nadam da će se održati Olimpijske igre i da ćemo, uz sportaše koji su svoj nastup osigurali, imati još natjecatelja u Tokiju. Mi kao Savez  športova pokušat ćemo osigurati dodatna financijska sredstva kako bi unaprijedili rad klubova. Nadam se da će se i druga natjecanja na svjetskoj razini također održati jer bi to značilo kraj agonije koju svi, pa tako i mi sportaši prolazimo.


Zaključio je Polić.
 – Svakako nam slijedi još jedna godina prepuna izazova i novih uspjeha. Ono što svi priželjkujemo je kraj zabranama i normalan nastavak sportskih nadmetanja. Što prije.
Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime