TKO ĆE SASTAVITI VEĆINU U SD ŽUPANIJI? Grabovac iz DP-a: “Između trgovačkih koalicija i novih izbora, birat ćemo nove izbore”

Još se uvijek ne zna tko će imati većinu u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije

Nikola Grabovac

Sutra se održava konstituirajuća sjednica Županijske skupštine. Još uvijek se ne zna tko će uspjeti sastaviti većinu.


Podsjetimo, HDZ u novoj Županijskoj skupštini ima 18 vijećnika, MOST 7, SDP 6, koalicija koju predvodi Nezavisna lista mladih 5, Centar 4, HGS 4 i Domovinski pokret 3. Za većinu su potrebna 24 vijećnika, jasno je da je neće biti bez široke koalicije.

Najviše vijećnika ima HDZ koji može računati na 4 vijećnika Kerumovog HGS-a, no i u tom slučaju nedostaju im dva vijećnika za većinu. Jedan od mogućih scenarija je da dobiju većinu ako im se prikloni Domovinski pokret.

Upitali smo Nikolu Grabovca što očekuje od sutrašnje sjednice.

“Teško je reći što će se sutra točno dogoditi. Što se tiče Domovinskog Pokreta, možemo javno reći da konkretni dogovori DP-a s bilo kojom strankom ili opcijom u županijskoj skupštini ne postoje. Od konstituirajuće sjednice očekujem konstituiranje i definiranje skupštinske većine. Postoje i druge opcije, ali o tom potom”, kazao nam je Grabovac.

Tko bi mogao sastaviti većinu?


“To je zaista teško prognozirati, s obzirom da je u javnosti poznata namjera HDZ-a kao relativnog pobjednika da formira većinu, ali i plan ljevice da zajedno s MOST-om pokuša formirati tu istu većinu”, kaže nam.

Pitanje je samo kome će se DP prikloniti.“Domovinski Pokret je jasno komunicirao koji je naš stav, a to je da nam suradnja u skupštini s HGS-om niti sa SDP-om ne dolazi u obzir. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo kao najmlađa stranka u županijskoj skupštini i ne želimo nove izbore. Međutim, ako treba birati između trgovačkih, neprincipijelnih koalicija i novih izbora, izabrat ćemo nove izbore”, jasan je bio Grabovac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime