TKO ĆE NA ČELO PODRAVKE? U igri i Martina Dalić

"Kako je krenulo, dobro da i Josipa Rimac nije među kandidatima!", jedan je od komentara


Nakon nedavne iznenadne smrti Marina Pucara, koji je Podravku vodio posljednje četiri godine, u igri za njegova nasljednika je četvero kandidata.


Kandidati za novog čelnog čovjeka koprivničke kompanije su predsjednik HGK Luka Burilović, zatim čelni čovjek Cromarisa Goran Markulin i sadašnji član Uprave Podravke za financije Davor Doko. Ipak, možda i najveće iznenađenje je Martina Dalić, potpredsjednica prve vlade Andreja Plenkovića i ministrica gospodarstva u njoj, koja se također spominje kao kandidat za čelnu poziciju u Podravki. Dalić je hrvatskoj javnosti dobro poznata kao glavna akterica Afere Hotmail, koju je otkrio Index.

Još se ne zna tko će zamijeniti Marina Pucara na čelu Podravke

Informaciju o četiri kandidata za predsjednika Uprave Podravke potvrdio je za Index i sugovornik blizak vladi. On kaže da su sa sva četiri kandidata obavljeni razgovori i smatra da su kandidati kvalitetni za upražnjenu glavnu fotelju u Podravki.

“Točno je da su sve četiri osobe kandidati za predsjednika Uprave Podravke, no u ovom trenutku se još ne zna tko će zamijeniti Pucara na mjestu čelnog čovjeka kompanije. Odluku tome donosi Nadzorni odbor Podravke”, govori za Index sugovornik blizak vladi.

“Kako je krenulo, dobro da i Josipa Rimac nije među kandidatima”

Prijedlog da se među kandidatima za novog šefa Podravke nađu Martina Dalić i Luka Burilović na noge je digao dio poduzetnika. U udruzi Glas poduzetnika već dugo traže da se ukine obavezno članstvo tvrtki u HGK i da se politika makne iz gospodarstva, a podsjećaju i je Dalić vladu napustila pod teretom afera.“Kakva smo mi to država kada predsjednik vlade odrađuje intervjue za posao u tvrtki koja je u suvlasništvu države?! Kako je krenulo, dobro da i Josipa Rimac nije među kandidatima! O tome treba odlučivati Nadzorni odbor Podravke, a ne Plenković, a odabir treba izvršiti na temelju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti ili premijerovih preferencija”, kaže za Index suosnivač i izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin.

Po njemu, ni Buriloviću ni Dalić nije mjesto među kandidatima za čelnu poziciji u Podravki. Burilović, smatra Oreščanin, ne vodi dobro HGK, dok iza Dalić, podsjeća, stoji afera Hotmail, zbog koje je i otišla iz vlade. Za ostalu dvojicu kandidata kaže da su premalo prisutni i poznati u javnosti, no ističe da iza Markulina u Cromarisu ipak stoje rezultati.Više pročitajte OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime