TJEDNI PREGLED “Na dobro van doša”

Uživajte u novom videu

Iz dana u dan u rubrici “Na Dobro van Doša” na našem portalu i društvenim mrežama, Mihe karikaturama prati “svjetske dane” na svoj, satiričan način. Pogledajte što se sve obilježavalo u tjednu od 26. do 31. srpnja i zašto.===

26.7.’21. Dan teta i barbi #AuntandUncleDay
Sve moguće rodbinske nazive Dalmacija je zamijenila s “barba” i “teta”. Broj teta i barbi koje imate ovisi od obitelji do obitelji no oni često igraju presudnu ulogu tijekom vašeg života; voditi će vas na zabavna mjesta, čuvati djecu kad su roditelji vani, kupovati vam rođendanske i božićne poklone i davati važne savjete i podršku kad vam je najpotrebnija. Napokon, postoje neke stvari o kojima nam jednostavno nije ugodno razgovarati s roditeljima. Živile tete i barbe.

27.7.’21. Dan izvođenja svoje kućne biljke u šetnju #TakeYourHouseplantForAWalkDay
Imate li svoju kućni biljku? Pazite li je i mazite? Razgovarate li s njom? Biljke rastu tijekom svog života i ovo je dan kojeg možete iskoristiti kao izgovor za presađivanje biljaka koje su prerasle prebivalište. Svoju biljku možete prošetati do novog mjesta u kući, možda onog na kojem bi moglo dobiti više sunca. A ako niste vlasnik sobne biljke, nema boljeg dana da je nabavite, donesete kući i predstavite svojoj obitelji.

28.7.’21. Svjetski dan zaštite prirode #WorldNatureConservationDay
Svjetski dan zaštite prirode obilježava se u cijelom svijetu 28. srpnja kako bi se stvorila svijest o zaštiti i očuvanju prirodnih resursa. Toliko je prijetnji prirodi poput krčenja šuma, ilegalne trgovine divljim životinjama, onečišćenja, korištenja plastike, kemikalija, …. Moramo stvoriti zdravo okruženje kako bi se zaštitile sadašnje i buduće generacije. Nije ni čudno da nas drugi stanovnici prirode doživljavaju kao uljeze i uzvrate udarac kadgod je moguće. Nužno je da ljudi shvate da je svijet jedan, a sve što se radi na jednom dijelu svijeta utječe i na druge dijelove, stoga prirodu treba razumjeti i voljeti.

29.7.’21. Dan ruža za usne #LipstickDay
Vijekovima je ruž bio kontroverzan. Britanski parlament zabranio ga je 1770. nazvavši ga đavolskim pokušajem dovođenja muškaraca u brak prevarom. U nekim je krugovima ruž za usne povezan s vještičarenjem. Povremeno je ruž sadržavao otrovne materijale. Iznenađujuće, George Washington navodno je nosio ruž. Dok je kraljica Viktorija smatrala da je nepristojno nositi ruž, jedan od njezinih državnika je imao drugačije mišljenje. Tijekom Drugog svjetskog rata Winston Churchill je smatrao da boja usana na izvrstan način pojačava moral. Bez obzira na vaš stil, ruž za usne dodaje suptilan naglasak ili podebljanu izjavu. Nek vaše usne govore, ali iscrtajte ih ružem.


30.7.’21. Dan razgovora u dizalu #TalkInAnElevatorDay
Posljednji petak u srpnju nas potiče da započnemo razgovor s nekim u dizalu. Iako većina nas koristi ovo vrijeme za provjeru svojih pametnih uređaja, ovaj dan nas usmjerava u drugom smjeru. Bez obzira vozimo li se s neznancem ili nekim nama poznatim, započnite raspravu. Možda upoznate nekoga novog. Ako se vozite s nekim koga poznajete, pokušajte naučiti nešto novo o njemu. Vožnja dizalom može biti kratko, svakodnevno iskustvo. Iz druge perspektive, kratko okomito putovanje moglo bi biti predah za smijeh.

31.7.’21. Dan avokada #AvocadoDay
Jedno od tajnih oružja u avokadu je visok udio oleinske kiseline, pa osim što ga se preporučava kod bolesti srca i borbe protiv Alzheimerove bolesti pomaže i održati kožu mekom i hidratiziranom, te regeneraciju oštećenih stanica kože smanjujući crvenilo i iritaciju. Jedite više ovog super voća ili kuhajte s uljem avokada ako imate problema s kožom.Osim na našem portalu, pridružite se Mihi na društvenim mrežama, zapratite je na

Facebooku, ( https://facebook.com/nadobrovandosa )
Instagramu, ( https://instagram.com/nadobrovandosa )
Pinterestu, ( https://pinterest.com/nadobrovandosa )
TikToku ( https://tiktok.com/@nadobrovandosa )
ili Youtube kanalu

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime