TJEDNA PROGNOZA VREMENA Stiže preuranjeno ljeto, već sutra u dijelu Dalmacije moguće 30 stupnjeva!

Bura će u prvom dijelu tjedna dodatno povisiti temperature zraka

Ako iz bilo kojeg razloga tražite tjedan dana bez oborina, aktualni tjedan je idealan za vas! Anticiklona će nam omogućiti gotovo 7 stabilnih dana. Iznimka će lokalno biti ponedjeljak, kada se u Zagori očekuju lokalni pljuskovi, a tek na kraju nedjelje moguće je naoblačenje. Nastavit će se natprosječno toplo vrijeme, a ne isključuje se mogućnost da već ovog utorka ponegdje najviše dnevne temperature zraka dosegnu ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva.


Ponedjeljak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Osobito će u zaobalju u popodnevnim satima, uz prolazno jači razvoj oblaka, biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih. Pokoji pljusak moguć je i ponegdje uz obalu. Veći dio dana puhat će slab do umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada, a navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena, podno Velebita i jaka bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 22 do vrlo toplih 28°C.

Utorak će biti pretežno sunčan. Popodne samo ponegdje, uz prolazno umjeren razvoj naoblake, može biti slabih i prolaznih pljuskova. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, ponegdje uz jake udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 24 do vrućih 30°C u dolini Neretve.

Pretežno sunčano bit će u srijedu. Puhat će umjerena, ponegdje i pojačana bura, na moru popodne tramontana. Jutarnje temperature bez promjene najviše dnevne većinom od 23 do 29°C.

Četvrtak donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro će još puhati slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

Stabilno i pretežno vedro vrijeme nastavit će se tijekom petka. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Bit će neznatno toplije u odnosu na četvrtak.


Pretežno sunčano bit će i tijekom subote. U prvom dijelu dana bit će većinom tiho, popodne će zapuhati slabo do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature većinom od 23 do 28°C.

Nedjelja će veći dio dana pretežno sunčana, ali je navečer moguće umjereno naoblačenje sa zapada. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Jutro će biti malo toplije, a danju neznatno svježije u odnosu na subotu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0