TJEDNA PROGNOZA VREMENA Čini se da bi vikend pred nama mogao biti suprotnost prethodnome: Moguća obilna kiša

Veći dio tjedna bit će stabilan, no promjena vremena moguća je upravo u dane vikenda


Iza nas je hladan vikend u kojem su prvi put ovog studenog temperature zraka bile niže od prosjeka za dio godine. U višem gorju zabilježeni su dvoznamenkasti minusi, a mraza je bilo skoro do obale u noćnim satima.


U novom tjednu neće biti ni približno hladno kao proteklog vikenda. Ipak, noći će biti prohladne, osobito u Zagori, a dani ugodni, topliji od prosjeka za dio godine. Stabilno će se zadržati do petka, a onda je moguća promjena vremena.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano. Ujutro je u kotlinama Zagore moguća magla. Vjetar slab, promjenjiva smjera. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -2 do 3°C, uz obalu i na otocima od 4 do 11°C. Najviše dnevne temperature zraka u porastu, uglavnom od 12 do 17°C.

Utorak će biti djelomično sunčan i suh. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. Temperature zraka bit će slične onima u ponedjeljak ili neznatno više.

Srijeda i četvrtak bit će pretežno vedri. Osobito je u četvrtak ujutro u Zagori moguća magla. Jutro prohladno, ujutro je u Zagori moguć mraz. Najviše dnevne temperature zraka visoke, većinom od 13 do 18°C.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, tijekom petka još će u početku biti djelomično sunčano i suho, a prema kraju dana očekuje se sve više oblaka, ponegdje i slaba kiša. Ujutro tiho ili burin, popodne će zapuhati slabo do umjereno jugo. Jutro svježe, danju ugodno.

Za razliku od proteklog, vikend pred nama mogao bi biti vrlo promjenjiv. Puhat će levant i jugo koji bi u nedjelju na moru mogli imati jake udare. Povremeno će biti kiše, osobito od subote navečer. Lokalno može biti obilnih oborina. Jutro osjetno toplije, a natprosječno toplo bit će i danju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
10
Haha
1
Hagić
5
Hmmm
10
Plač
0
Grrr
2
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime