Podijelite

Danas, na blagdan sv. Ante Padovanskog, u franjevačkoj crkvi sv. Ante na Poljudu završava trodnevnica u čast ovog sveca.

Kao i svake godine, tisuće vjernika pohodi svetište sv. Ante na Poljudu u Splitu. Vjernici i hodočasnici dolaze iz svih krajeva Dalmacije. Ove je godine kroz svetište ovog sveca na Poljudu u Splitu prošlo preko 15.000 vjernika.

Jutarnje mise su se služile u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Svečanu misu s blagoslovom djece i cvijeća predvodio je don. Jure Bijeliš u 17 sati.

Pod okriljem “sveca svega svijeta”, kako još nazivaju sv. Antu, na ovoj sv. misi pjesmom je popratio vokalno-instrumentalni sastav “Abba” domaće župe svete Trojce. Ovaj je sastav prije nekoliko dana upravo na ovom mjestu obilježio 25 godina kontinuiranog djelovanja.

Glavno misno slavlje bilo je zakazano za 19 sati. Zbog neveremena koje se dogodio u to vrijeme procesija je otkazana,  a misa koju je predvodio nadbiskup mons. Marin Barišić malo je kasnila, te je umjesto na otvorenom održana u crkvi. Ovu je misu pjesmom popratio mješoviti zbor župe Sv. Trojice.

Atmosferu s proslave sv. Ante pogledajte u priloženoj fotogaleriji.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime