Od 16 sati se na glavnom zagrebačkom trgu održava novi prosvjed protiv višestrukog USKOK-ovog optuženika i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Prosvjed pod nazivom “Dosta je!” organiziraju udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget, a na prosvjed su došle tisuće građana.

Na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu je gotovo 20 tisuća ljudi, javlja Index.

– Hvala što ste pokazali da nismo papčine koji se neće boriti protiv Bandića i da nismo idioti. Ja osobno ne želim ništa loše fizički da se dogodi Bandiću, osim da završi u zatvoru. Bandića mi plaćamo, on je naš zaposlenik. Zašto trpimo nekvalitetnog zaposlenika već 20 godina? Dosta je, dosta je! Otkaz! – rekla je Marina Orsag, voditeljica prosvjeda. Cijeli Trg skandira: – Bandiću, otkaz!

Orsag je poručila kako je zbog velikog broja prosvjednika obustavljen promet Trgom bana Josipa Jelačića.

Iz Zelene akcije krive Bandića za problem sa smećem u Zagrebu.– Ovo što držim u ruci je simbol Milana Bandića – govori Marko Košak iz Zelene akcije držeći u rukama vreću smeća.

Na prosvjed protiv Bandića došli su i Živozidaši.

– Miki je u cajtnotu. Nekretnine prepisuje na rodbinu kako bi sačuvao što. Više od 10.000 ljudi skandira njemu u slavu – napisao je na Facebooku Tihomir Lukanić uz fotografiju s prosvjeda na kojoj je Ivan Vilibor Sinčić.

Organizatorica prosvjeda održala je završni govor na prosvjedu govoreći kako mediji javljaju da je na trgu 20 tisuća prosvjednika, što je izazvalo veliki aplauz. Pozvala je sve građane da u četvrtak u 8 sati ujutro dođu pred Skupštinu, gdje se donosi GUP.

U 18 sati prosvjed je završen.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime